Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff tartar med rouillesås och cornichons

Recept på biff tartar med rouillesås och cornichons. Cornichons är små inlagda gurkor som ofta läggs in och smaksätts med senapsfrö och paprika. Vill man kan man byta ut rouillesåsen mot dijonsenap som också är gott att servera till råbiff.

Biff tartar med rouillesås och cornichons
Biff tartar med rouillesås och cornichons
Biff tartar med rouillesås och cornichons
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 goxfilé- eller kalvfilé

Tillbehör

  • 4äggulor
  • 1rödlök
  • 2 dlcornichons
  • 2 dlkapris
  • 0,5 dlinlagd syltlök
  • flingsalt
  • svartpeppar

Rouillesås

  • 2 tskvinäger
  • 0,5 gsaffran- (1 påse)
  • 2äggulor
  • 3 dlrapsolja
  • 1 dlolivolja
  • 3vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 mskchili sauce- Heinz
  • 1 msktomatpuré
  • salt
  • cajennepeppar
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Hacka köttet grovt med en vass kniv. Forma fyra biffar och lägg på tallrikar eller ett stort fat. Lägg äggulorna på råbiffarna.

  2. Skala och hacka löken.

  3. Rouillesås: Vispa ihop senap, vinäger, saffran och äggulor i en skål. Droppa i oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden. Smaksätt med hackad vitlök, chili sauce, tomatpuré, salt, kajennpeppar och paprikapulver.

  4. Servera rödlöken, cornichons, kapris, syltlök och rouillesåsen till råbiffen. Strö över flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök