Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff är en klassisk rätt från Ryssland. Den serveras oftast med ris och en enkel grönsallad. 

Biff StroganoffBiff StroganoffBiff Stroganoff
Krämig biff stroganoff - recept Foto: Hanna Wikström

Ingredienser

  • 400 gutskuren biff- eller lövbiff
  • 12gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 100 gchampinjoner
  • 2 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2,5 dlvatten
  • 0,5 dlkalvfond- konc
  • 23 msktomatpuré
  • 2 tskdijonsenap
  • 3 dlcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlris
  • saltgurka

Garnering

  • 0,5 krukapersilja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva champinjonerna.

  3. Stek köttet i 2 msk olja i omgångar på hög värme. Ta upp på ett fat så länge.

  4. Stek lök, vitlök och svamp i 1 msk olja tills löken är mjuk och svampen har fått fin färg. Blanda i köttet. Häll över vinet och låt det koka in.

  5. Häll över vattnet och tillsätt fond, tomatpuré och senap.  Rör i crème fraiche och krydda med salt och peppar.

  6. Hacka persiljan och strö den över. Servera biff Stroganoff med ris och persilja.

Vad tyckte du om receptet?