Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på biff stroganoff. Rätten är troligen uppkallad efter en rysk greve på 1700–talet som hette Stroganov. Greven var gourmet, men också tandlös och bad därför kocken skära köttet i små bitar. Lång tid senare är Biff Stroganoff en kär klassiker, en rätt som visar att man enkelt kan laga en mustig gryta på kort tid.
Skär köttet i centimetertjocka strimlor. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Lyft upp och ställ åt sidan.
Skala och hacka löken. Mjukstek löken sakta i smör i samma panna, cirka 10 minuter.
Lägg tillbaka köttet. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt tomatpuré, senap, vatten och crème fraiche. Efterstek under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanda i sherry. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja. Servera gärna med ris eller potatispuré.
Recept från Mitt kök