Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff stroganoff i en kastrull – one pot pasta med lövbiff

Recept på biff stroganoff one pot pasta - klassisk stroganoff med pasta tillagad i en kastrull eller i en gryta. En klassiker som går hem hos de flesta med sin goda och krämiga smak. I den här versionen gör du allt i en enda kastrull. Enkelt och smidigt.

Krämig pasta som du gör i en och samma kastrull

Ingredienser

  • 400 glövbiff- i tunna skivor
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 250 gchampinjoner
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 2 krmnymald svartpeppar- + 2 krm
  • 1 lvatten
  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 mskdijonsenap
  • 0,5 mskpaprikapulver
  • 3köttbuljongtärningar
  • 350 gpasta- gärna penne

Garnering

  • 1 krukabladpersilja- finhackad
Foto: Helén Pe

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen. 

  3. Bryn köttet i smör i en gryta så att det får fin färg. Krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med i 2 min. Tillsätt svampen och låt den steka med i 1 min.

  4. Häll på vattnet och tillsätt crème fraiche, senap och paprikapulver. Smula ner buljongtärningar och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka upp. Blanda ner pastan i grytan. Rör runt så att inte pastan fastnar i botten. Koka tills pastan blivit ”al dente”. Tillsätt eventuellt mer vatten om det ser ut att bli för torrt.

  5. Häll upp pastan på ett fat och garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

Recept på klassisk lasagne

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker