Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på biff Rydberg, klassisk husmanskost när den är som bäst. Biff Rydberg är en klassisk svensk rätt med få men lyxiga ingredienser. Rätten skapades på hotell Rydberg i Stockholm.
Sätt ugnen på 100°. Skala och skär potatisen i små tärningar, ca 1 x1 cm. Skölj dem noga i kallt vatten. Torka potatisen på en ren kökshandduk.
Stek potatisen i 2 msk smör i en stekpanna tills den fått fin färg och är genomstekt. Krydda med 1 tsk salt. Lägg potatisen i en rad på ett ugnssäkert fat eller i en form. Ställ potatisen i ugnen.
Skala och finhacka löken. Stek löken i 2 msk smör tills den är gyllengul. Krydda med 1/2 tsk salt och strö över sockret. Låt steka ytterligare ca 2 min så att sockret smälter och karamelliseras. Lägg löken i en rad bredvid potatis. Håll varmt i ugnen.
Putsa och skär köttet i tärningar, ca 2 x 2 cm stora. Stek köttet i 1 msk smör i en riktigt het stekpanna under omrörning ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Lägg köttet bredvid löken.
Bryn 2 msk smör i stekpannan efter köttet. Häll det brynta smöret över köttet och strö över persilja. Servera genast med en rå äggula till var och en samt dijonsenap.
Läs också: