Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff ramen

En fräsch och mättande bowl med oväntade smaker. Strö över jordnötter och garnera med lite koriander.

Biff ramen
Biff ramen
Biff ramen
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 gbiff
  • 2 mskrapsolja- till stekning
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 200 gshiitakesvamp
  • 1 pktglasnudlar
  • 2bok choi
  • 1mango
  • 2salladslök
  • 1röd chili
  • 1morot
  • 1 lköttbuljong- eller grönsaksbuljong (lantbuljong)
  • koriander
  • 1 dljordnötter- grovt hackade

Gör så här

  1. Strimla och stek biffen i olja, salta och peppra.

  2. Ansa och dela på svamparna fräs dem i olja och salta och peppra.

  3. Koka glasnudlarna enligt förpackningen, det brukar räcka med att lägga glasnudlarna i hett vatten.

  4. Dela bok soyen på längden i fyra delar vardera. Skala och skär mangon i centimeterstora kuber, strimla salladslöken och chilin och blanda med mangon.

  5. Servering: Lägg upp biffen, shiitaken, nudlarna och mangon i grupper i portionsskålar. Skala och svarva moroten eller skär den i fina i strimlor. Lägg i bok soy och lägg på morötterna i skålarna.

  6. Koka upp buljongen. Häll buljongen i skålarna och toppa med koriander och jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök