Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff- och broccoliwok

I en wok ska grönsakerna vara krispiga och nätt och jämnt mjuka. Ta fram den vassa kniven för här ska det gå lätt att strimla och skiva.

Biff- och broccoliwok
Biff- och broccoliwok
Biff- och broccoliwok

Ingredienser

  • 225 gbiff- eller oxfilé
  • 1 mskhoisinsås
  • 3 msksoja
  • 1 tsksesamolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 150 gbroccolibuketter
  • 50 ggurka- 1 bit
  • 0,5purjolök- 1 bit, ca 15 cm
  • 0,5spansk peppar (chili)- mild
  • 2 tskrapsolja

Garnering

  • 1 tsksesamfrön- rostade
  • 0,5 dlkoriander- grovhackad

Till servering

  • ris- (1 dl okokt)

Gör så här

  1. Skär köttet i smala strimlor. Blanda hoisinsås, soja, sesamolja och vinäger. Blanda hälften av marinaden med köttet. Låt marinera ca 10 min.

  2. Koka broccolibuketterna 1–2 min. Skiva gurkan. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Kärna ur och strimla pepparfrukten.

  3. Woka köttet i hälften av oljan och lägg över i en skål. Woka gurka, purjolök och pepparfrukt i resten av oljan.

  4. Blanda grönsakerna och köttet. Ringla över resten av såsen. Strö över sesamfrön och koriander. Servera den rykande het med kokt ris.

Vad tyckte du om receptet?