Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff med satayströssel

Vi har gjort vår egna kryddblandning, men vill du göra enklare finns det färdiga rub-kryddor att köpa.

Biff med satayströssel
Biff med satayströssel
Biff med satayströssel
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gbiff- utskuren, i bit
  • 2 tskkoriander- mald
  • 2 tskspiskummin
  • 2 tskmuscovadosocker
  • 1 tskchipotle (torkad chilifrukt)
  • 1 tskflingsalt

Satayströssel

  • 2 msksesamfrön
  • 2 mskkokosflingor
  • 2 dljordnötter
  • 2 tskvitlök- torkad
  • 1 tskkoriander- mald
  • 0,5 tskflingsalt

Sojadippsås

  • 0,75 dlsweet chilisås
  • 0,5 dlsoja
  • 1 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • 180 gmungbönsgroddar
  • 1 asksmörgåskrasse
  • 250 gedamamebönor
  • 100 gtofu

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar på längden,  5–6 cm breda. Blanda alla kryddor och rulla köttet i blandningen. Stek biffen runt om ca 5 min, så att bitarna får en fin yta. Vira in i aluminiumfolie och låt köttet vila ca 10 min eller låt det kallna helt.

  2. Satayströssel: Rosta sesamfrön och kokos i en torr stekpanna till fin färg. Hacka jordnötterna. Blanda alla ingredienser.

  3. Dippsås: Blanda ingredienserna.

  4. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det i portionsskålar. Toppa med groddar, krasse och bönor. Skär ­tofun i kuber, lägg dem på köttet. Strö över lite av ­satayströsslet. Servera resten av strösslet och dippsåsen vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?