Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff med risnudelsallad

Biff med risnudelsallad är en asiatisk rätt. Det är viktigt att köttet får svalna innan det skivas för att bli saftigt.

Biff med risnudelsallad
Biff med risnudelsallad
Biff med risnudelsallad
Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 500 goxfilé- i bit eller utskuren biff av bra kvalitet
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja
  • 150 grisnudlar
  • 0,5gurka
  • 1morot
  • 100 gböngroddar- färska eller från burk

Sås

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 krukamynta
  • 0,5 dllime- pressad
  • 3 mskfisksås- asiatisk
  • 3 mskströsocker

Garnering

  • 1,25 dljordnötter- rostade, osaltade ­
  • 0,5 krukathaibasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olja i en het stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 56° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt köttet svalna.

  2. Sås: Kärna ur och strimla chilin. Strimla myntan. Blanda chili, mynta, limesaft, fisksås och socker. Rör tills sockret lösts upp.

  3. Finstrimla gurkan. Skala och finstrimla moroten. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av.

  4. Skär köttet i tunna skivor. Lägg nudlar, grönsaker och kött på tallrikar. Ringla över såsen och toppa med nötter och basilika.

Vad tyckte du om receptet?