Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Biff med risnudelsallad är en asiatisk rätt. Det är viktigt att köttet får svalna innan det skivas för att bli saftigt.
Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olja i en het stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 56° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt köttet svalna.
Sås: Kärna ur och strimla chilin. Strimla myntan. Blanda chili, mynta, limesaft, fisksås och socker. Rör tills sockret lösts upp.
Finstrimla gurkan. Skala och finstrimla moroten. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av.
Skär köttet i tunna skivor. Lägg nudlar, grönsaker och kött på tallrikar. Ringla över såsen och toppa med nötter och basilika.