Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff med örter och grillad sparris


Det är både gott och vackert att kombinera en fin biff med säsongens fräscha grönsaker.

Biff med örter och grillad sparris

Biff med örter och grillad sparris

Biff med örter och grillad sparris

Annika Broman

Ingredienser

  • 4biffar- av oxfilé eller rostasfilé
  • 16sparrisar- späda gröna
  • olja- att pensla med
  • pinjenötter
  • 0,5 krukabasilika- färsk,plockade blad
  • 0,5 krmspiskumminfrön- rostade
  • 0,5 krukaoregano- färsk
  • 1vitlöksklyfta- oskalad
  • 1 krmflingsalt
  • 2 mskolivolja
  • 0,5citron- rivet skal
  • 2 storatomater- mogna
  • 1 litenrödlök
  • 1 mskbasilika- färsk, hackad
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • salt- svartpeppar och råsocker

Gör så här

  1. Lägg basilika, spiskumminfrön, oregano, vitlök och salt i en mortel och mortla/mosa ihop. Rör ner citronskal och olivolja.

  2. Klappa in biffarna på båda sidor med marinaden och låt dem marinera i minst 30 minuter.

  3. Grilla biffarna på het grill på båda sidor till önskad stekgrad.Pensla sparrisen tunt med olja och grilla dem runtom. Krydda med flingsalt och strö över rostade pinjenötter vid servering.Servera biffarna med tomatsalsa, grillad sparris och kokt färskpotatis.

  4. Tomatsalsa

  5. Dela, kärna ur och skär tomatköttet i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda tomat och lök med basilika, olivolja och pressad citron. Smaka av med salt, peppar och råsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök