Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
LCHF. Stek ett par biffar och lägg på en klick ljuvligt karljohansmör. Toppa med färska örter och servera med en smakrik svamprisotto.
Biff: Stek biffarna på båda sidor i olivolja, salta och peppra.
Karljohansmör: Finhacka svampen och stek den tillsammans med löken i lite smör.
Låt svampen svalna helt och blanda ner basilikan och svampen i smöret.
Svamprisotto på blomkål: Riv blomkålen. Koka upp lättsaltat vatten eller grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg i den rivna blomkålen och koka i 1–2 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.
Skala och hacka löken, skiva svampen och fräs i olivolja i kastrullen. Salta och peppra.
Lägg i blomkålen, häll i grädden och koka upp.
Vänd ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Servering: Lägg upp risotton på tallrikar, lägg på biff och toppa med karljohansmör. Garnera med blomkålsblad och färska örter.
Recept från Mitt kök