Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff med karljohan­smör på svamprisotto

LCHF. Stek ett par biffar och lägg på en klick ljuvligt karljohansmör. Toppa med färska örter och servera med en smakrik svamprisotto.

Biff med karljohan­smör på svamprisotto
Biff med karljohan­smör på svamprisotto
Biff med karljohan­smör på svamprisotto
Foto: Joel Wåreus

Biff

  • 4biffar- à 150 g
  • salt
  • svartpeppar- mald
  • olivolja- till stekning

Karljohansmör

  • 50 gkarljohansvamp
  • 1 msklök- hackad
  • 0,5 mskbasilika- hackad eller timjan
  • 125 gsmör- mjukt
  • smör- till stekning

Svamprisotto på blomkål

  • 1blomkålshuvud- (spara bladen till garnering)
  • 1gul lök
  • 200 gsvamp- blandad, till exempel kantareller,shiitake eller karljohanssvamp
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 0,75 dlparmesan- riven
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning
  • grönsaksbuljong- eventuellt

Till garnering

  • bladblomkål- från blomkålshuvudet
  • örter- blandade, till exempel timjan,oregano eller salvia

Gör så här

  1. Biff: Stek biffarna på båda sidor i olivolja, salta och peppra.

  2. Karljohansmör: Finhacka svampen och stek den tillsammans med löken i lite smör.

  3. Låt svampen svalna helt och blanda ner basilikan och svampen i smöret.

  4. Svamprisotto på blomkål: Riv blomkålen. Koka upp lättsaltat vatten eller grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg i den rivna blomkålen och koka i 1–2 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.

  5. Skala och hacka löken, skiva svampen och fräs i olivolja i kastrullen. Salta och peppra.

  6. Lägg i blomkålen, häll i grädden och koka upp.

  7. Vänd ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

  8. Servering: Lägg upp risotton på tallrikar, lägg på biff och toppa med karljohansmör. Garnera med blomkålsblad och färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök