Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff med gyllene rotfrukter

Avsluta veckan med en saftig köttbit. Rostade rotfrukter och en klick bearnaisekryddad crème fraiche smakar fint till. Denna goda rätt passar dig som upptäckt den nya dash-dieten!

Biff med gyllene rotfrukter
Biff med gyllene rotfrukter
Biff med gyllene rotfrukter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gyllene rotfrukter

  • 1blomkål
  • 2sötpotatisar
  • 4potatisar
  • 1gul lök
  • 2 mskrapsolja

Bearnaisekryddad lätt-crème fraiche

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskdragon- hackad färsk
  • 0,5schalottenlök- finhackad
  • 1 krmcitronsaft- pressad

Biff

  • 500 gbiff- i fyra skivor
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär blomkålen i bitar och sötpotatisen i skivor eller klyftor. Skiva potatisen och skär löken i klyftor.

  3. Lägg allt på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över rapsoljan.

  4. Tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Vänd allt efter halva tiden.

  5. Blanda ihop alla ingredienser till lätt-crème fraichen.

  6. Stek biffen på båda sidor i ett par minuter, salta och peppra.

  7. Servera biffen med de rostade kål- och rotfrukterna, och lätt-bean i en skål bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök