Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff med bambuskott – recept

Recept på biff med bambuskott. En populär rätt på kinarestaurang.

Biff med bambuskott – receptBiff med bambuskott – receptBiff med bambuskott – recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 gryggbiff- eller entrecôte
  • 0,5 dljapansk soja
  • 1 mskingefära- färskriven
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja- + 2 msk
  • 1purjolök
  • 1schalottenlök
  • 100 gchampinjoner
  • 2 burkarbambuskott- (à 227 g)
  • 1 dlhoisinsås
  • 1 dlostronsås
  • 2 mskjapansk soja
  • 1 tskworcestersås
  • 3 dlvatten
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • jasminris
  • isbergssallad och morötter- strimlad

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Blanda kött, soja och ingefära. Låt köttet marineras ca 2 timmar i kylen, gärna längre.

  2. Låt köttet bli rumstempererat. Skala och hacka vitlöken. Stek kött och vitlök i 2 msk olja under omrörning, tills köttet får färg. Lägg över i en traktörpanna.

  3. Ansa och skär purjolöken i skivor. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor. Ansa och skiva champinjonerna. Skölj bambuskotten i en sil med kokande vatten, låt de rinna av. Fräs purjolök, schalottenlök och champinjoner i en stekpanna med 2 msk olja, tillsammans med bambuskott under omrörning, ca 3 min. Blanda ner i pannan med köttet.

  4. Tillsätt hoisinsås, ostronsås, soja, worcestersås och vatten. Koka upp och låt sjuda, ca 5 min. Red av grytan med majsstärkelse utrört i litevatten. Rör om och låt grytan sjuda ytterligare ca 5 min. Krydda med peppar. Servera med jasminris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?