Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biff à la Lindström

Biff à la LindströmBiff à la LindströmBiff à la Lindström

Ingredienser

  • 600 gnötfärs
  • 10rödbetor- skivor, inlagda
  • 1 mskdijonsenap
  • 3 mskkapris
  • 6äggulor
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja

Persiljesmör

  • 0,5 krukapersilja
  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Tomatbulgur

  • 4 dlbulgur
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 krmgurkmeja
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 500 gtomater- i valfri storlek och färg
  • 6tomater- soltorkade (ca 50 g)
  • 2salladslökar
  • 1 tskcitronsaft- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär rödbetorna i små tärningar och blanda alla ingredienser utom rapsolja till färsen.

  2. Forma 4 eller 6 biffar och ruta dem med hjälp av en kniv. Stek biffarna i olja, ca 3 min på varje sida. Köttet får gärna vara rosa i mitten, annars blir det torrt.

  3. Hacka persiljan och blanda med smör, pressad vitlök, salt och peppar. Smörj äggkoppar med lite olja och lägg i små bitar av plastfolie.

  4. Fyll kopparna med smöret och låt stelna i kylen. Lyft upp smöret och lägg det på de varma biffarna före servering så att smöret smälter.

  5. Koka upp vatten, buljongtärning, gurkmeja, vitlök, olivolja och salt. Häll i bulgur och koka 2 min. Ta kastrullen åt sidan, lägg på lock. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 20 min tills den är mjuk.

  6. Halvera tomaterna och skär i bitar. Finstrimla soltorkade tomater och salladslök. Blanda alla ingredienserna till salladen. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?