Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skär rödbetorna i små tärningar och blanda alla ingredienser utom rapsolja till färsen.
Forma 4 eller 6 biffar och ruta dem med hjälp av en kniv. Stek biffarna i olja, ca 3 min på varje sida. Köttet får gärna vara rosa i mitten, annars blir det torrt.
Hacka persiljan och blanda med smör, pressad vitlök, salt och peppar. Smörj äggkoppar med lite olja och lägg i små bitar av plastfolie.
Fyll kopparna med smöret och låt stelna i kylen. Lyft upp smöret och lägg det på de varma biffarna före servering så att smöret smälter.
Koka upp vatten, buljongtärning, gurkmeja, vitlök, olivolja och salt. Häll i bulgur och koka 2 min. Ta kastrullen åt sidan, lägg på lock. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 20 min tills den är mjuk.
Halvera tomaterna och skär i bitar. Finstrimla soltorkade tomater och salladslök. Blanda alla ingredienserna till salladen. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.