Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små fina nötfärsbiffar som smaksätts med rödbetor, lök och kapris. Det är delade meningar om vem som skapat den här rätten, men den serverades första gången på Hotell Witt i Kalmar 1862 till kapten Henrik Lindström, född i St Petersburg.
Skala och finhacka den gula löken. Finhacka rödbetorna och kapris. Riv potatisen fint.
Blanda nötfärsen med salt i en bunke. Tillsätt en äggula i taget och en skvätt grädde växelvis. Arbeta ihop färsen mellan omgångarna. Vänd ner gul lök, rödbetor, kapris och potatis. Peppra.
Forma färsen till 12 små höga biffar. Stek dem i omgångar, i en stekpanna med smör på medelstark värme, cirka 2 minuter per sida.
Bryn 100 gram smör i en kastrull och servera till biffarna. Servera med kokt potatis, sallad, tomat och gurka. Garnera med hackad persilja.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök