RUNDKORNIGT RIS
Till bibimbap ska det vara ett rundkornigt ris. Koreanskt ris är inte helt enkelt att hitta i butiker men sushiris fungerar utmärkt. Risottoris, som också är ett rundkornigt ris, kan vara ett alternativ.
GOCHUJANG
Gochujangpasta är en fermenterad koreansk söt chilipasta som säljs i plastaskar. Smaken är mustig och rund med hetta, sötma och sälta. Färgen är mörkt röd och konsistensen är ganska fast och aningen seg.
ROSTAD SESAMOLJA
Används i flera marinader och ger en nötig god smak. Den koreanska varianten är mildare i sin rostning jämfört med den kinesiska som är vanlig i våra butiker och som har mycket kraftig rostad smak. En varning bör utfärdas, den kan lätt ta över.
KÖKSTIPSET: Blir det marinerade grönsaker över håller de i kylskåpet ett par dagar. De är goda på hamburgare och till olika asiatiska rätter.
Läs också: