Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bibimbap - koreansk pyttipanna

Koreansk pyttipanna som serveras i skål. Bibimbap betyder rört ris, meningen är att man ska röra ihop alla ingredienser när man äter.

Bibimbap - koreansk pyttipannaBibimbap - koreansk pyttipannaBibimbap - koreansk pyttipanna
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8 dlris- kokt rundkornigt koreansk eller japanskt eller råris
  • 400 goxfilé- eller biff
  • 0,5rödlök
  • 1morot- röd eller vanlig
  • 4 dledamamebönor
  • 2 dlkimchi
  • 4ägg

Tillbehör

  • 1 dlsås- Katzusås, korensk eller srirashasås
  • räkchips- finns i asiatiska matbutiker
  • thaibasilika

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.

  2. Skär köttet i små bitar.

  3. Skala och skiva löken tunt gärna på en mandolin.

  4. Skala och strimla moroten fint.

  5. Servering. Lägg upp riset i portionsskålar. Lägg i köttet, löken, moroten, edamamebönor och kimchi i grupper. Stek äggen och lägg på. Servera med Katzusås och räkchips. Garnera med thaibasilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök