Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Betor och kaprismajonnäs

Betor och kaprismajonnäs är en bra smakskominatilon. Betornas milda smak balanseras av majonnäs smaksatt med kapris.

Betor och kaprismajonnäs
Betor och kaprismajonnäs
Betor och kaprismajonnäs
Foto: Jenny Grimsgård

15

  • röd- och gulbetor- gärna små

Kaprismajonnäs

  • 2äggulor
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 msksherryvinäger
  • 2 dlrapsolja
  • 0,5 dlkapris
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmtabasco

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Ansa stjälkarna på betorna och skölj bort eventuell jord. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt 1 msk salt per liter vatten. Koka upp och sänk sedan värmen. Sjud tills betorna är precis genommjuka.

  2. Majonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i fin stråle under kraftig vispning. Finhacka och blanda ner kaprisen i majonnäsen. Krydda med salt och tabasco.

  3. Gnugga bort skalet från betorna under rinnande kallt vatten. Servera betorna ljumma med kaprismajonnäs. Garnera med vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?