Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Betgratäng med valnötter, fetaost & honung


Tycker du om vitlök, pressa ner en klyfta i gräddsmeten.

Betgratäng med valnötter, fetaost & honung

Betgratäng med valnötter, fetaost & honung

Betgratäng med valnötter, fetaost & honung

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 kgrödbetor
  • 3 dlgrädde
  • 1 pktfetaost- 200 g
  • 2 dlvalnötter
  • 3 mskhonung
  • 11,5 tsktimjan
  • 2 storalökar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skiva rödbetor och lök tunt. Hacka valnötter grovt lägg 1/3 åt sidan till garnering. Varva betor, lök och valnötter i en smord ugnsform. Strö salt, peppar och timjan mellan lagren.

  3. Vispa ihop grädde och smulad fetaost häll över betorna och grädda i nedre delen av ugnen 45-60 minuter.

  4. Ta ut formen, lägg på resterande valnötter. Grädda cirka 15 minuter, tills gratängen fått fin, gyllene färg. Ringla honung över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök