Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Betcrostini med vispad citroncrèmefraiche och krasse

Som små färgklickar lyser dessa små snittar upp fint till bubblet.

Betcrostini med vispad citroncrèmefraiche och krasse
Betcrostini med vispad citroncrèmefraiche och krasse
Betcrostini med vispad citroncrèmefraiche och krasse

Ingredienser

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1citron- finrivet skal + 1 tsk pressad citron
  • 1 krmsalt
  • 2gulbetor
  • 2rödbetor
  • 2 tsksherryvinäger
  • 1 mskrapsolja- kallpressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 24crostini- (Zeta)

Topping

  • 1 pktsmörgåskrasse

Gör så här

  1. Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Blanda i hälften av citron-skalet och citronsaften. Salta.

  2. Skala och skär betorna tunt med potatisskalare. Lägg i var sin skål och blanda med vinäger, olja, salt och peppar. Betorna ska blandas var för sig i olika bunkar, annars färgar de av sig.

  3. Lägg crostini på ett stort fat. Fördela citroncrèmefraiche och hyvlade betor på crostinin.

  4. Klipp över krasse. Toppa med citronskal. Servera med mousserande vin.

Vad tyckte du om receptet?