Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En dekorativ tårta med botten av havre och bovete, fri från både gluten och socker. Garnera med färska bär. Passar bra till alla festliga tillfällen.
Botten: koka upp 2 liter vatten, lägg bovetet i en sil och skölj det i det heta vattnet. Låt bovetet svalna.
Mixa ihop alla ingredienserna. Tryck ut massan i en pajform eller springform, 22–24 centimeter i diameter.
Hallonfyllning: lägg hallonen i en mixer.
Skala och kärna ur avokadon och skär den i bitar.
Skala bananen och skär den i bitar.
Smält kokosoljan.
Mixa hallon, avokado, banan och kokosolja slätt.
Bred fyllningen över botten.
Blåbärsfyllning: lägg blåbären i en mixer.
Skala och kärna ur avokadon och skär den i bitar.
Skala bananen och skär den i bitar.
Smält kokosoljan.
Mixa blåbär, avokado, banan och kokosolja slätt.
Bred fyllningen över hallonfyllningen. Låt kakan stå i frysen i minst 3 timmar.
Garnering: garnera med färska hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär och vinbär.
Recept från Mitt kök