Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Berrycake, raw style

En dekorativ tårta med botten av havre och bovete, fri från både gluten och socker. Garnera med färska bär. Passar bra till alla festliga tillfällen.

Berrycake, raw styleBerrycake, raw styleBerrycake, raw style
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 150 gbovete- helt
  • 150 ghavregryn- (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 300 gdadlar- urkärnade
  • 1,5 dlkakao
  • 2 mskhonung
  • 0,5 tsksalt

Hallonfyllning

  • 225 ghallon- frysta
  • 1avokado- mjuk
  • 1banan
  • 2 mskkokosolja

Blåbärsfyllning

  • 225 gblåbär- frysta
  • 1avokado- mjuk
  • 1banan
  • 2 mskkokosolja

Till garnering

  • 250 gbär- färska ,till exempel hallon,jordgubbar,blåbär,björnbär och vinbär

Gör så här

  1. Botten: koka upp 2 liter vatten, lägg bovetet i en sil och skölj det i det heta vattnet. Låt bovetet svalna.

  2. Mixa ihop alla ingredienserna. Tryck ut massan i en pajform eller springform, 22–24 centimeter i diameter.

  3. Hallonfyllning: lägg hallonen i en mixer.

  4. Skala och kärna ur avokadon och skär den i bitar.

  5. Skala bananen och skär den i bitar.

  6. Smält kokosoljan.

  7. Mixa hallon, avokado, banan och kokosolja slätt.

  8. Bred fyllningen över botten.

  9. Blåbärsfyllning: lägg blåbären i en mixer.

  10. Skala och kärna ur avokadon och skär den i bitar.

  11. Skala bananen och skär den i bitar.

  12. Smält kokosoljan.

  13. Mixa blåbär, avokado, banan och kokosolja slätt.

  14. Bred fyllningen över hallonfyllningen. Låt kakan stå i frysen i minst 3 timmar.

  15. Garnering: garnera med färska hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär och vinbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök