Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dillkött kokades förr nästan alltid av kalvkött med ben. Nu köper vi i stället en skiva av lammsteken och skär köttet i bitar.
Skär köttet i grytbitar. Ta vara på mittbenet.
Snitta purjolöken på längden och skölj noga. Skär i bitar. Skala och skär moroten i slantar.
Koka upp vatten, buljong, grönsaker, peppar, salt och dillkvistar. Lägg i kött och ben och låt allt småkoka under lock i 20 min.
Sås: Häll 4 dl av buljongen från lammkoket i en kastrull. Vispa samman grädde och mjöl så att det blir helt slätt. Häll det i buljongen och låt koka upp under vispning. Smaksätt med ättika, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda några minuter.
Lyft upp kött och grönsaker med hålslev och lägg ner det i såsen tillsammans med dillen. Servera med tillbehören.