Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Belugalinser har fått sitt namn efter rysk belugakaviar eftersom de liknar den till utseendet. Linserna håller ihop bra när de kokas och passar därför perfekt i till exempel en sallad. Här gör vi en ljummen sallad som passar att ätas som ensamrätt, men den kan även serveras som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.
Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Skala eller skrubba morötter och
palsternackor rena. Skala löken och skär den i klyftor.
Massera in grönkålen med 1/2 msk olja. Lägg morötter,
palsternackor och lök i en ugnssäker form. Ringla över 2 1/2 msk olja. Strö över salt och peppar.
Rosta rotfrukterna mitt i ugnen i ca 25 min tills de börjar få färg. Strö grönkålen över rotfrukterna och rosta vidare i 2–3 min tills grönkålen har mjuknat.
Sås: Skala vitlöken. Mixa ihop vitlök, tahini, yoghurt, citronsaft och honung. Späd eventuellt med lite vatten för en lösare konsistens. Krydda med salt.
Sila bort vattnet från linserna och blanda försiktigt med de rostade rotfrukterna och grönkålen. Servera med tahinisåsen.