Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxiga brunchvåfflor med fin smak av både vallmofrö och citron. Med lönnsirap till blir de extra söta och goda.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Separera äggulorna från vitorna. Smält 125 g smör. Tillsätt mjölk och vatten och värm till 37°.
Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen lösts upp. Vispa ner äggulor, socker, vaniljsocker och salt. Blanda i mjöl och vallmofrö och rör till en slät smet. Blanda i citronskalet.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner äggvitorna i våffelsmeten. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med smör och grädda våfflorna,
ca 1 dl smet per våffla. Servera med ricotta, lemon curd, lönnsirap och jordgubbar.
Läs också: