Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med inspiration från den välkända tårtan Black forest cake gör vi belgiska våfflor med choklad i och serverar dem med körsbärskompott och grädde.
Körsbärskompott: Lägg körsbär och socker i en kastrull. Låt koka upp försiktigt. Skumma och koka ca 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Tillsätt likören. Låt kallna.
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa i mjölken, och därefter äggulor och olja. Rör till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner dem i smeten tillsammans med chokladknapparna.
Grädda våfflor av smeten i ett smort, gärna belgiskt, våffeljärn tills de fått fin färg, det blir ca 10 våfflor.
Tillbehör: Vispa grädden fluffig. Hyvla eller riv chokladen.
Servera våfflorna nygräddade med körsbärskompott, grädde och choklad. Pudra över florsocker.