Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En dröm för den som älskar choklad! Frasiga våfflor med massor av chokladsmak, och så chokladiga tillbehör till det! Mums!
Separera äggulorna från vitorna. Smält smöret. Tillsätt mjölk och vatten och värm till 37°.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Häll över degvätskan och rör tills jästen lösts upp. Vispa ner äggulor, socker, vaniljsocker och salt. Blanda i mjölet och rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner äggvitorna i våffelsmeten. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Vänd ner chokladen i smeten.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med smör och grädda våfflorna,
ca 1 dl smet per våffla.
Chokladsås: Vispa ihop socker, kakao och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Sjud på svag värme i 2–3 min tills sockret har smält.
Servera våfflorna med chokladsås och chokladglass.
Läs också: