Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Belgiska chokladvåfflor

En dröm för den som älskar choklad! Frasiga våfflor med massor av choklad­smak, och så chokladiga tillbehör till det! Mums!

Belgiska chokladvåfflorBelgiska chokladvåfflorBelgiska chokladvåfflor
Belgiska chokladvåfflor, ett recept som chokladälskaren inte klarar sig utan! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2ägg
  • 125 gsmör- + extra till gräddning
  • 2,5 dlmjölk
  • 2 dlvatten
  • 12 gjäst
  • 0,75 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 6,75 dlvetemjöl
  • 200 gmörk choklad

Chokladsås

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlkakao
  • 1 dlmjölk

Tillbehör

  • chokladglass

Gör så här

  1. Separera äggulorna från vitorna. Smält smöret. Tillsätt mjölk och vatten och värm till 37°.  

  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Häll över degvätskan och rör tills jästen lösts upp. Vispa ner äggulor, socker, vanilj­socker och salt. Blanda i mjölet och rör till en slät smet.

  3. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner äggvitorna i våffelsmeten. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.

  4. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Vänd ner chokladen i smeten.

  5. Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med smör och grädda våfflorna,

    ca 1 dl smet per våffla.

  6. Chokladsås: Vispa ihop socker, kakao och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Sjud på svag värme i 2–3 min tills sockret har smält.

  7. Servera våfflorna med chokladsås och chokladglass.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Chokladvåfflor med hasselnötsgrädde 

Inbakad våffla med parmesan och skinka