Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Belgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmör

Recept på belgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmör. Supersmarrig kombination! ­Våfflorna är stekta i ett belgiskt våffeljärn som ger tjockare våfflor. Det går förstås lika bra att grädda i ett vanligt våffeljärn.

Belgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmörBelgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmörBelgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmör
Recept på belgisk glass sandwich med rårrörda jordgubbar och jordnötssmör Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 2,5 dlvatten
  • 2 dlmjölk
  • 15 gjäst
  • 2ägg
  • 6,75 dlvetemjöl- (ca 400 g)
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt

Rårörda jordgubbar

  • 400 gjordgubbar- frysta
  • 3 mskströsocker

Tillbehör

  • 2 dljordnötssmör
  • 1 lvaniljglass

Gör så här

  1. Rårörda jordgubbar: Halvtina och halvera jordgubbarna om de är stora. Lägg dem i en skål och strö över sockret. Låt stå 1–2 timmar i rumstemperatur. Rör om så att sockret smälter.

  2. Våfflor: Smält smöret i en kastrull och häll i vatten och mjölk. Värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Dela äggen. Häll vätskan över jästen och tillsätt äggulor och de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet.

  3. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten. Täck bunken med plastfolie och låt smeten jäsa i rumstemperatur 15–20 min.

  4. Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.

  5. Bred jordnötssmör på våfflorna och lägg på rårörda jordgubbar och vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?