Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på belgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmör. Supersmarrig kombination! Våfflorna är stekta i ett belgiskt våffeljärn som ger tjockare våfflor. Det går förstås lika bra att grädda i ett vanligt våffeljärn.
Rårörda jordgubbar: Halvtina och halvera jordgubbarna om de är stora. Lägg dem i en skål och strö över sockret. Låt stå 1–2 timmar i rumstemperatur. Rör om så att sockret smälter.
Våfflor: Smält smöret i en kastrull och häll i vatten och mjölk. Värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Dela äggen. Häll vätskan över jästen och tillsätt äggulor och de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten. Täck bunken med plastfolie och låt smeten jäsa i rumstemperatur 15–20 min.
Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.
Bred jordnötssmör på våfflorna och lägg på rårörda jordgubbar och vaniljglass.