Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Beginets är läckra munkar som är vanliga i de franska kvarteren i New Orleans. Man kan servera dem som dessert med olika tillbehör eller bara som de är med en kopp kaffe.
Beginets: Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Rör tills vätskan är ljummen. Häll vätskan över jästen. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker och ägg.
Arbeta in lite mjöl i taget till en smidig deg. Arbeta degen i cirka 5-6 minuter. Sätt på plastfilm eller lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa i cirka 30 minuter.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel cirka 1 ½ centimeter tjock och skär upp i 24 bitar. Lägg på en bakduk.
Häll oljan i en stor kastrull och värm till cirka 170-180 grader.
Strö ut hälften av florsockret på en plåt och häll andra hälften i en fin sil.
Fritera några degbitar åt gången, lyft upp ur oljan och lägg dem på ett fat med hushållspapper. Vänd genast munkarna i florsocker och pudra över lite florsocker.
Mörk fudgekolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Rör om tills smöret smält, koka upp och sjud några minuter tills kolasåsen börjar tjockna. Rör om då och då i botten så att det inte bränns, men rör inte hela tiden. Tänk på att såsen tjocknar lite när den svalnat.
Servera: Servera munkarna med vaniljglass, pekannötter, kolasås och lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök