Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här delikata såsen skapades på restaurang Pavillon Henri IV av kocken Collinet. Såsen, sauce béarnaise, har fått sitt namn efter den gamla provinsen Béarn i sydvästra Frankrike.
Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull, häll på vinägern och vattnet.
Koka upp och reducera till hälften.
Sila av löken och mät så att vätskan är cirka ½ deciliter. Späd med vatten om det behövs för att få ½ deciliter vätska. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt dragon.
Smält smöret och låt det svalna något och håll det varmt i ett varmt vattenbad.
Sätt kastrullen med vinägern i ett varmt vattenbad och vispa ner äggulorna i vinäger med hjälp av en elvisp. Såsen får inte koka, då skär den sig.
Vispa nu ner smöret i såsen under ständig, kraftig vispning. Tillsätt lite i taget så att inte såsen skär sig.
Vispa ner citronsaft och smaka av såsen med salt och vitpeppar. Vänd i persiljan.
Håll såsen varm fram till servering i ett varmt vattenbad.
Recept från Mitt kök