Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bearnaisesås med chili

Bearnaisesås är en stor favorit i många hem. Den här godingen med chili är magiskt god. Bea med lite sting i helt enkelt. Passar både som sås och glaze till kött.

Bearnaisesås med chili
Bearnaisesås med chili
Bearnaisesås med chili
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlvatten
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskestragon- (dragon i vinäger)
  • 3äggulor- rumsvarma
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 1 mskchilisås av ketchuptyp
  • 1 mskchipotle chili pasta
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. smält smöret tills det fått en fin ljusbrun färg. Låt smöret svalna något. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken fint.

  2. Koka vatten, vinäger, lök, vitlök och estragon några minuter. Sila och låt vätskan svalna.

  3. Vispa äggulorna och vätskan till ett skum över ett vattenbad. Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle, ta inte med bottensatsen. Tillsätt persilja, chilisås och chipotlepasta. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök