Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bea-crème fraiche

Recept på bea-crème fraiche. Crème fraichen passar till både kycklingpatén och fläskfilén.

Bea-crème fraiche
Bea-crème fraiche
Bea-crème fraiche
Recept på bea-crème fraiche. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlcrème fraiche
  • 1bananschalottenlök
  • 2 msksmör
  • 2 krmcurry
  • 1 dlvitvinsvinäger
  • 2 mskdragon
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör ca 3 min. Tillsätt curryn och fräs ytterligare ca 30 sekunder. Häll över vinägern, låt koka tills nästan all vinäger kokat bort. Låt blandningen kallna.

  2. Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Blanda i lökblandningen. Tillsätt smulad dragon. Krydda med salt, socker och peppar.

Vad tyckte du om receptet?