Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud till höstfest med en form fylld med BBQ-kryddad kyckling, rostad pumpa och rucolasallad på toppen.
Stycka kycklingen i portionsbitar. Salta, peppra och pensla delarna runtom med BBQ-sås. Lägg kycklingdelarna i en långpanna och stek i mitten av ugnen, 225 grader, 30-35 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
Dela pumpan och skrapa ur kärnorna. Skölj kärnorna rena i en sil och ugnsrosta dem på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen, 225 grader, 10-15 minuter. Salta. Skär pumpan i tjocka skivor. Skär bort skalet och dela i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor.
Lägg pumpa och lök i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Ugnsbaka i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter. Servera kycklingen ovanpå pumpan. Strö över rucolasallad och rostade pumpakärnor.
Recept från Mitt kök