Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bbq-stekt kyckling med rostad pumpa


Bjud till höstfest med en form fylld med BBQ-kryddad kyckling, rostad pumpa och rucolasallad på toppen.

Bbq-stekt kyckling med rostad pumpa
Bbq-stekt kyckling med rostad pumpa
Bbq-stekt kyckling med rostad pumpa

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1kyckling- hel
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • 1 dlbbq-sås- gärna med röksmak
  • 1 kgpumpa- cirka
  • 2rödlökar
  • salt- peppar
  • 2 mskrapsolja
  • 70 grucolasallad

Garnera med:

  • pumpakärnor- rostade

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i portionsbitar. Salta, peppra och pensla delarna runtom med BBQ-sås. Lägg kycklingdelarna i en långpanna och stek i mitten av ugnen, 225 grader, 30-35 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

  2. Dela pumpan och skrapa ur kärnorna.­ Skölj kärnorna rena i en sil och ugnsrosta dem på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen, 225 grader, 10-15 minuter.­ Salta. Skär pumpan i tjocka skivor.­ Skär bort skalet och dela i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor.

  3. Lägg pumpa och lök i en långpanna­ med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Ugnsbaka­ i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter. Servera kycklingen ovanpå pumpan. Strö över rucolasallad och rostade pumpakärnor.­

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök