Hyvlade rotfrukter
ger gott tuggmotstånd till pizzan.Foto: Ulrika Pousette
(Betyg: 4,5 · 13 röster)
Ingredienser
1stycken
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1pizzabotten- färdig, köpt eller hemgjord, se recept
1 dlbbq-sås
2 dlost- riven
8köttbullar- eller annat kött, pulled pork eller korv
0,5paprika
1 dlmajs- tinad fryst eller från burk
oregano
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Bred ut BBQ-såsen på pizzabottnen. Strö över hälften av osten.
Halvera köttbullarna. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Fördela köttbullar, paprika och majs på pizzan och strö över re-sterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Tips! Fruktskålen är också ett bra ställe att botanisera i. Banan är en pizzaklassiker till skinka eller currykyckling.
Gör så här
Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen med vattnet. Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta till en smidig deg. Tillsätt olja, salt och resterande mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 5 min i maskin. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
Dela degen i fyra bitar. Platta eller kavla ut fyra tunna rundlar. Lägg rundlarna på två smorda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk. Förpacka bottnarna i plastfolie eller fryspåse och lägg i frysen.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,5 · 13 röster)
Tips! Stor pizzaspade
Det här är den bästa presenten till den som ofta gör pizza. Viks enkelt ihop efter användning. Köps här!
Pizzabottnar
10 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn
Förberedda pizzabottnar i frysen minskar vardagsstressen.