Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BBQ-lax i ugn med grapefrukt

Recept på BBQ-lax i ugn med grapefrukt. Lax, barbecuesås och grapefrukt är överraskande gott. Ris eller grynblandning är gott till.

BBQ-lax i ugn med grapefruktBBQ-lax i ugn med grapefruktBBQ-lax i ugn med grapefrukt
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 bitarlax- skinn- och benfri, (à 150 g)
  • 1 dlbbq-sås- söt och rökig
  • 1grapefrukt
  • 1fänkålsstånd
  • 1rödlök
  • 2rosmarinkvistar- små
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • bbq-sås
  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Pensla dem med BBQ-sås.

  2. Skölj grapefrukten i ljummet vatten. Skär av några strimlor av grapefruktskalet och strimla fint. Skär resten av grapefrukten i hinnfria klyftor. Samla upp saften i en skål. Lägg klyftorna i skålen.

  3. Ansa och skiva fänkålen. Skala och skiva rödlöken tunt. Repa rosmarinen. Blanda fänkål, rödlök, grapefrukt, rosmarin, olja, salt och peppar. Fördela blandningen över laxbitarna.

  4. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min. Servera laxen med extra BBQ-sås, ris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?