Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bbq-kyckling med bönsalsa

Bbq-kyckling med bönsalsa
Bbq-kyckling med bönsalsa
Bbq-kyckling med bönsalsa
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 900 gkycklingfiléer

Marinad

  • 2vitlöksklyftor- rivna
  • 2 bitaringefära- riven färsk
  • 3 mskketchup
  • 2 mskjapansk soja
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tskcitronsaft- pressad
  • 0,5 tsksvartpeppar

Salsa

  • 1gul lök- hackad
  • 1 mskrapsolja
  • 400 gkrossade tomater
  • 1röd paprika
  • 0,5röd chili
  • 0,5 tskancho chili
  • 1plommontomat- röd
  • 1plommontomat- gul
  • 2 dlsvarta bönor- kokta
  • salt- peppar
  • evsocker

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden­ till platta skivor. Blanda vitlök, ingefära­, ­ketchup, soja, honung, sesamolja, ­citronsaft och svartpeppar till en ­marinad i en plastpåse. Lägg filéerna i marinaden, cirka 2 timmar.

  2. Fräs löken i oljan i en kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt krossade tomater, tärnad röd paprika, urkärnad hackad röd chili och ancho chili. Koka under omrörning, cirka 10 minuter. Tillsätt urkärnade och tärnade plommontomater och kokta svarta bönor. Låt salsan blir varm. Smaka av med salt, peppar och eventuellt socker.

  3. Ta upp kycklingen ur marinaden. Grilla filéerna 1-2 minuter på var sida eller tills de är genomgrillade. Servera med salsan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök