Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BBQ-grillad torsk med caesarsallad

BBQ-grillad torsk är gott tillsammans med en fräsch och krispig caesarsallad. Bacon och stora krutonger gör salladen ännu läckrare. Perfekt som härlig lunch en fin sommardag!

BBQ-grillad torsk med caesarsallad
BBQ-grillad torsk med caesarsallad
BBQ-grillad torsk med caesarsallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

BBQ-grillad torsk

  • 700 gtorsk- eller skrei, skuren i en kotlettrad
  • salt
  • svartpeppar- malen

Chipotle marinade

  • 1chipotlechili- (lägg i blöt 10 minuter)
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 msksoja
  • 3 mskolja
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- krossad

Caesardressing

  • 2äggulor
  • 2 mskvit balsamvinäger
  • 1 tsksenap
  • 1,5 dlrapsolja
  • 5sardeller- finhackade
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 dlparmesan- finriven svartpeppar, malen

Caesarsallad

  • 1romansallad
  • 50 gparmesan- hyvlad
  • 1 pktbacon

Stora, grillade bröd

  • 1bröd
  • 4 mskolivolja- flingsalt

Gör så här

  1. Chipotle marinade: Skär bort den hårda kvisten på chilin och hacka chilin fint. Rör ihop alla ingredienser.

  2. BBQ-grillad torsk: Lägg torsken på indirekt värme i grillen med kolen på sidorna, salta och peppra. Stäng locket men låt ventilen vara öppen. Torsken är färdig när den har en inner­ temperatur på cirka 52–54 grader.

  3. Pensla torsken med chipotlemarinad mot slutet när fisken nästan är färdig. Pensla ytterligare en gång när den är helt färdig.

  4. Caesardressing: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Droppa i olja under vispning till en tjock konsistens. Rör ner sardeller, vitlök och parmesan. Smaka av med peppar. Späd eventuellt med lite vatten.

  5. Caesarsallad: Riv salladen i stora bitar, vänd salladen i dressingen. Hyvla parmesanosten och lägg över. Stek eller grilla bacon och lägg på salladen.

  6. Stora, grillade bröd: Bryt brödet i bitar och grilla på grillen. Servera med olivolja och flingsalt.

  7. Servering: Servera torsken med det grillade brödet och caesar­sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök