Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fläskfilén gör sig väldigt bra i en bbq-marinad. Ät tillsammans med denna krämiga potatissallad.
Putsa filén och skär den i 5 bitar. Lägg dem i en plastpåse och marinera med en färdigblandad marinad med vitlök, t ex BBQ marinade med vitlök från Santa Maria. Låt filén ligga 1 timme.
Grilla bitarna över glödande kol eller i grillpanna, totalt cirka 10 minuter runt om. Låt filén vila 10 minuter, innan den skärs upp i centimeter tjocka skivor.
Skrapa färskpotatisen eller skala delikatesspotatisen. Koka potatisen, cirka 15 minuter, tills den är genomkokt, men inte mer. Prova med en sticka. Låt den svalna och blanda den sedan med crème fraiche, vitlök, citron, dragon och persilja. Smaka av med salt och peppar. Låt potatissalladen stå i kylen till serveringen.
Skölj sallaten, suger snaps och rädisor. Dela ärtorna på längden och låt en bit av blasten på rädisorna sitta kvar. Blanda salladen i en skål och servera till.
Recept från Mitt kök