Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
BBQ-glaserade kycklingspett är smakrika och goda. BBQ-glazen räcker till mer kyckling men är svår att göra mindre av. Den håller i kylen ca 2 veckor.
Glaze: Hacka chipotlechilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs chili och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka utan lock ca 5 min. Mixa glazen slät med mixerstav. Låt kallna.
Putsa och skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Trä upp kycklingbitarna på åtta spett. Pensla dem med olja och strö på salt.
Grilla kycklingspetten runt om på medeltemperatur ca 4 min på varje sida, tills de är genomgrillade. Pensla med glaze och grilla ytterligare ca 30 sekunder på varje sida.