Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BBQ-glaserade kycklingspett

BBQ-glaserade kycklingspett är smakrika och goda. BBQ-glazen räcker till mer kyckling men är svår att göra mindre av. Den håller i kylen ca 2 veckor.

BBQ-glaserade kycklingspett
BBQ-glaserade kycklingspett
BBQ-glaserade kycklingspett
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt

Glaze

  • 1chipotle (torkad chilifrukt)- liten
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskrapsolja
  • 1 dltomater- passerade
  • 1 dlfarinsocker
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Glaze: Hacka chipotlechilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs chili och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka utan lock ca 5 min. Mixa glazen slät med mixerstav. Låt kallna.

  2. Putsa och skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Trä upp kycklingbitarna på åtta spett. Pensla dem med olja och strö på salt.

  3. Grilla kycklingspetten runt om på medeltemperatur ca 4 min på varje sida, tills de är genomgrillade. Pensla med glaze och grilla ytterligare ca 30 sekunder på varje sida.

Vad tyckte du om receptet?