Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med liquid smoke, som säljs i de flesta livsmedelsbutiker, får köttet BBQ-smak. Var försiktig med mängden, det räcker med 1/2 tsk. Salladen smaksätter jag med citronolja, min favoritsmaksättare till sallader just nu!
Skär fläskfilén i ganska stora tärningar.
Blanda chilisås, olivolja, spiskummin, koriander, chiliflakes, timjan, liquid smoke, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Tillsätt köttet och låt det marineras i 1-2 timmar.
Gör under tiden salladen. Dela blomkålshuvudet i buketter och förväll dem i lättsaltat vatten i 10-15 minuter. Låt blomkålen svalna.
Skär paprikan i bitar och skölj bönorna väl i ett durkslag. Blanda blomkål, paprika, bönor och salladsblad på ett uppläggningsfat strax före serveringen. Ringla över citronolja och strö på lite salt.
Trä köttbitarna på 8 grillspett och grilla dem över en fin glödbädd. Servera grillspetten tillsammans med blomkålssallad och rysk eller turkisk yoghurt.
Recept från Mitt kök