Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bbq- fläskfiléspett med blomkålssallad

Med liquid smoke, som säljs i de flesta livsmedelsbutiker, får köttet BBQ-smak. Var försiktig med mängden, det räcker med 1/2 tsk. Salladen smaksätter jag med citronolja, min favoritsmaksättare till sallader just nu!

Bbq- fläskfiléspett med blomkålssallad
Bbq- fläskfiléspett med blomkålssallad
Bbq- fläskfiléspett med blomkålssallad
Annika Broman

Ingredienser

  • 500600 gfläskfilé
  • 0,75 dlchilisås av ketchuptyp
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tskspiskummin
  • 0,5 tskkoriander
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 1 tsktimjan- torkad
  • 0,5 tskliquid smoke
  • 2vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar

Sallad:

  • 1blomkålshuvud
  • 2paprikor- gärna av olika färg
  • 1 burkbönor- vita eller kidneybönor
  • salladsblad
  • citron
  • olja- att ringla över
  • salt

Servering:

  • yoghurt- rysk (den har lite rundare smak än den turkiska) eller turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i ganska stora tärningar.

  2. Blanda chilisås, olivolja, spiskummin, koriander, chiliflakes, timjan, liquid smoke, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Tillsätt köttet och låt det marineras i 1-2 timmar.

  3. Gör under tiden salladen. Dela blomkålshuvudet i buketter och förväll dem i lättsaltat vatten i 10-15 minuter. Låt blomkålen svalna.

  4. Skär paprikan i bitar och skölj bönorna väl i ett durkslag. Blanda blomkål, paprika, bönor och salladsblad på ett uppläggningsfat strax före serveringen. Ringla över citronolja och strö på lite salt.

  5. Trä köttbitarna på 8 grillspett och grilla dem över en fin glödbädd. Servera grillspetten tillsammans med blomkålssallad och rysk eller turkisk yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök