Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BBQ-filé med risnudelsoppa  

BBQ-filé med risnudelsoppa smaksätt med Five spice som är en kinesisk kryddblandning som innehåller anis, fänkål, svartpeppar, kanel och ­ingefära. 

BBQ-filé med risnudelsoppa  
BBQ-filé med risnudelsoppa  
BBQ-filé med risnudelsoppa  
Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 600 gfläskfilé
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tskkorianderfrön- krossade
  • 1 tskfive spices (kinesisk krydda)- (kinesisk kryddblandning)
  • 1 tsksalt
  • 2,5 lvatten
  • 5 tärningarhönsbuljong
  • 150 grisnudlar
  • 50 genokisvamp- eller shiitake
  • 2salladslökar
  • 1 mskmisopasta
  • 2 tsksoja- japansk
  • 1 krukakoriander

Tillbehör

  • sesamolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Putsa filén, gnid in den med sesamolja, krossade korianderfrön, Five spice och salt.

  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, till 68° innertemperatur. Täck köttet med aluminiumfolie och låt vila ca 5 min. Skär det sedan i tunna skivor.

  4. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt nudlar och svamp och koka ca 2 min. Ansa och strimla salladslöken. Vispa i misopasta och soja.

  5. Fördela soppan i skålar. Toppa med fläskfilé, salladslök och koriander. Droppa i sesamolja. Servera.

Vad tyckte du om receptet?