Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BBQ-biff med het majs- och potatissallad

Inlagd jalapeño hittar du i tex–mexsortimentet i din livsmedelsbutik. De ger potatissalladen både smak och hetta.

BBQ-biff med het majs- och potatissalladBBQ-biff med het majs- och potatissalladBBQ-biff med het majs- och potatissallad

Ingredienser

  • 4biffar- utskurna, á 250 g
  • 3 mskgrillsås- med hickorysmak
  • 1 kgpotatis- färsk
  • 1 dljalapeño- inlagd
  • 340 gmajs
  • 0,5 dlsolrosolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald

Tillbehör

  • 1 knippatomater- grillade

Gör så här

  1. Skär ett par snitt i kanterna på köttet, så att det inte kupar sig vid grillning. Pensla dem med grillsåsen. Låt stå framme ca 20 min.

  2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Skär potatisen i skivor.

  3. Låt jalapeño och majs rinna av. Hacka jalapeñon. Varva potatis, jalapeño och majs i en skål. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över potatisen.

  4. Grilla biffarna i grillpanna eller på utegrill ca 2 min per sida. Servera de nygrillade biffarna med potatissalladen. Servera gärna med halverade tomater som grillats intill biffarna några minuter.

Vad tyckte du om receptet?