Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bastiani-e gol-o bolbol – saffransglass

Saffran är för gott för att bara ätas vid jul! Denna sagolikt goda glass passar året om. Rör ner hackade pistaschnötter i smeten eller strö dem över vid servering för extra knaprighet.

Bastiani-e gol-o bolbol – saffransglass
Bastiani-e gol-o bolbol – saffransglass
Bastiani-e gol-o bolbol – saffransglass
Recept på bastiani-e gol-o bolbol – saffransglass Foto: Karin Skoog

Ingredienser

  • 1 pktsaffran- (1/2 g)
  • 5 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 4äggulor
  • 2 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Stöt saffranet i en mortel. Koka upp grädde och socker. Tillsätt saffranet och ta kastrullen från ­värmen. Rör ner äggulor och ­vaniljsocker. Sjud under omrörning på svag värme till en tjock kräm. Låt krämen kallna.

  2. Häll krämen i en form. Frys glassen ca 4 timmar.

  3. Ta fram glassen ca 10 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?