Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Basmatiris med kryddnejlika

När riset fluffas med en gaffel efter halva koktiden och sedan får dra på eftervärme blir resultatet lätt och luftigt. Precis som i Indien.

Basmatiris med kryddnejlika
Basmatiris med kryddnejlika
Basmatiris med kryddnejlika
PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 2 dlbasmatiris
  • 2 dlvatten
  • 5kryddnejlikor- hela
  • flingsalt

Gör så här

  1. Häll ner ris och vatten tillsammans med kryddnejlika i en kastrull. Koka upp och sänk värmen så att riset får sjuda under lock i ca 8 minuter.

  2. Fluffa riset med en gaffel och låt det stå ytterligare en stund så att all vätska hinner försvinna in i riset.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök