Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baskisk kyckling

Recept på baskisk kyckling. Piperade är en baskisk paprikaröra med massor av smak. Den går att använda till allt möjligt som fisk, omelett och vegetariskt tillbehör.

Baskisk kycklingBaskisk kycklingBaskisk kyckling

Piperade

  • 3paprikor- i olika färger
  • 3tomater
  • 1lök- gul
  • 1vitlök- klyfta
  • 1 tsksmör
  • 1lagerblad
  • 1 tsktimjan
  • 1 krmcayennepeppar
  • 0,5 tsksalt

Kyckling

  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 2 dlvitt vin
  • 1 mskkycklingfond- koncentrerad
  • 2kycklingklubbor

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Klyfta tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt paprika, lagerblad, timjan och cayenne. Låt paprikan mjukna under lock ca 15 minuter på medelvärme. Tillsätt tomater och salt. Sjud ca 5 minuter till.

  3. Stek bacon i het, torr stekpanna tills det är knaperstekt. Lägg baconskivorna mellan hushållspapper och pressa så att allt fett sugs upp. Nu återstår 40-50 g bacon.

  4. Koka upp vin och kycklingfond i en traktörpanna. Strimla det stekta baconet och lägg ner hälften av det tillsammans med kycklingklubborna i vinet. Sjud klubborna under lock ca 15-20 minuter. Vänd dem efter ca 10 minuter.

  5. Kontrollera med en provsticka att kycklingen är klar. Köttsaften som kommer ut ska vara klar.

  6. Servera kycklingklubborna med piperade och resten av det knaperstekta baconet.

Vad tyckte du om receptet?

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets favoriter till din kycklinggryta: Snygg traktörpanna hittar du här!