Läs mer: Knäckig äppelpaj – bästa receptet
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på baskisk cheesecake, även kallad burnt basque cheesecake. Det här är en cheesecake som bakas utan botten då den är en bakad ostkräm. Ytan ska ha rejält med färg.
Media laddas
Sätt ugnen på 225°. Vispa färskost och socker med elvisp så att sockret löses upp. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vispa i äggen, ett i taget.
Rör ner grädden, lite i taget. Sikta i mjölet och rör så att det inte bildas några klumpar.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd invändigt med dubbla bakplåtspapper som får gå upp över kanten.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min tills den stannat i mitten. Flytta upp kakan längre upp i ugnen och öka ugnsvärmen till 250°. Grädda kakan ytterligare ca 5 min, ytan ska bli lite lätt bränd men kakan ska vara ”vobblig”. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen tills nästa dag.
Läs mer: Knäckig äppelpaj – bästa receptet