Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Basilikaströssel och fluffig vanilj till jordgubbar

Recept på basilikaströssel och fluffig vanilj till jordgubbar. Vaniljkrämen här kallas ibland råkräm eftersom den inte är kokt som traditionell vaniljkräm. Smakar ljuvligt!

Basilikaströssel och fluffig vanilj till jordgubbarBasilikaströssel och fluffig vanilj till jordgubbarBasilikaströssel och fluffig vanilj till jordgubbar

Ingredienser

  • 0,5vaniljstång
  • 1äggula
  • 0,5 dlflorsocker
  • 2 dlvispgrädde

Basilikaströssel

  • 0,5 dlströsocker
  • 6basilikablad

Tillbehör

  • 1 ljordgubbar

Gör så här

  1. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggula, vaniljfrön, florsocker och grädde till ett fluffigt skum med elvisp.

  2. Mortla basilika och socker till ett grönt strössel. Strö strösslet över jordgubbarna och servera med vaniljkrämen.

Vad tyckte du om receptet?